Не считаме за необходимо Зеленски да присъства в българския парламент, заяви депутатът от БСП

Борисов знаеше, че ще падне имунитетът му в зала, затова избяга от отговорност. За да избегне конфуза и да спаси коалицията на имунитетите, реши да си го свали. След като вече е сменен главният прокурор, "смелият" Борисов реши да си даде имунитета. ГЕРБ си избраха удобен прокурор, направиха декларация за спиране на избора на нов. Намеси Нинова, за да отвлече вниманието от себе си. Това каза за "Твоят ден" Иван Ченчев от БСП.

Борисов: Ще се откажа от имунитета си

"Не считаме за необходимо Зеленски да присъства в българския парламент. Който го е канил, да го посреща. Не знам защо всеки, който каже нещо срещу позиция на Украйна, е "за" Русия. Нашата позиция е за неутралитет, не виждам смисъл от визита на Зеленски. Не можем да дадем нещо различно от боеприпаси, а да не говорим, че изобщо не бива да се предоставят оръжия. Ако дойде у нас, ние ще му изложим нашата позиция", заяви депутатът. 

По думите му в пленарна зала е било отхвърлено майчинството втората година да е равно на МРЗ. "Това е цинизъм, защото гражданите са изпратили депутатите тук, а те се занимават с декларация за Украйна. Тя е вкарана в последния момент и не беше част от дневния ред на парламента. В такава ситуация трябва да проявим неутралитет, а не да казваме дали Украйна да е в НАТО. По времето на коалиционното управление на БСП не са изпращани оръжия за Украйна, но беше вменявано точно това. Служебният кабинет вероятно обаче е изпращал", коментира Ченчев.

Според него БСП се притеснява от позициите на сегашния министър на отбраната, когото нарече "жертвоготовен". 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.