„Нашето Черноморие е страхотно място”, каза кметът на града

В противовес на тиражираните новини срещу родното Черноморие, кметът на Созопол и представители на бизнеса отправиха покана към родените и израснали там, към хотелиери, ресторантьори и приятели на града да поплуват заедно в кристалните води на Централния плаж, който е и със „Син флаг”, което следи не само за чистотата на плажовете, а и за качеството на морската вода.

Чиста ли е морската вода по Черноморието?

„Правим го в подкрепа на българското Черноморие и на бизнеса. С истериите, които се вихрят напоследък, че водата е мръсна, а храната - скъпа, си правим мечешка услуга и отблъскваме туристите. Нашето Черноморие е страхотно място. Това е една инициатива, която цели да подкрепи именно това”, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

През седмицата именно той покани родените в Созопол хотелиери, ресторантьори и приятели да поплуват заедно в Черно море, за да покажат, че българската му акватория е чиста. 

Рано сутринта централният плаж на Созопол се изпълни с плажуващи. Разликата този път, е че вместо туристи, старт на сутрешното къпане даде кметът на общината Тихомир Янакиев.

Представителите на бизнеса в града твърдят, че Созопол и туризмът му са имали нужда от такава инициатива, заради спада на летовници.

"Искам да покажа на България света, защото ме е яд да виждам този слаб сезон при такива отлични условия, че нашите плажове са едни от най-хубавите в Европа", заяви Цвети Филипов - жител на Созопол.

За да покажат, че няма място за притеснение, всички, подкрепили нестандартната акция всички влязоха да поплуват в морето. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook