Моторът му се хлъзнал на разлята нафта на кръгово кръстовище, полицаите искали да му напишат акт

Моторист самокатастрофира в София заради разлята нафта на оживен булевард. Мъжът изпаднал в абсурдна ситуация, защото полицаите казали, че ще му напишат акт за несъобразена скорост, въпреки че карал с 15 км/ч.

Мъжът поискал протокол за пред застраховател, но му отказали. Препоръчали му да търси друг вариант за покриване на щетите, например - в съда.

Мотористът, прегазил полицай във Врачанско, е задържан

Инцидентът станал на кръгово кръстовище в „Младост”. Адриан Йосифов спира, след което потегля. Моторът обаче се хлъзга и пада. Оказва се, че на платното има разлята нафта. Звъннал на 112 и изпратили патрулен автомобил.

„Предложиха ми да ми напишат акт за несъобразена скорост, който да представя за "Каско”-то. Попитах ги каква е съобразената скорост в такава ситуация. Отговориха ми: „Съжаляваме, нямаме дефиниция за несъобразена скорост. Всяка една скорост е несъобразена, когато има ПТП”. Помолих полицая да бута мотора, за да видим дали няма да падне. Взеха ми проба за алкохол и ми казаха, че няма да ми дадат протокол, щом не искам да ми напишат акт”, разказва Йосифов.

Петното нафта още не е премахнато от мястото.

„Топлината съвсем ще омасли пътната настилка и най-вероятно ще има и друг инцидент. Ако мине човек с инвалидна количка или с колело, КАТ отново ще каже: „несъобразена скорост””, заяви Красимир Георгиев, дирекция "Аварийна помощ и превенция", СО

Повече гледайте във видеото.