В неделя те се събраха на протест пред кметството

Прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство на 34-годишния Чавдар Бояджиев, задържан за двойното убийство на ученичка и млад мъж край София. Мотивът - поискал, но не получил пари от тях.

При разпита си мъжът признал за още едно убийство, извършено миналата пролет. Именно заради забавеното производство по това предишно престъпление и факта, че Бояджиев е на свобода, във вътрешното министерство и в прокуратурата поискаха оставки.

Жителите на Лозен отново излязоха на протест (ВИДЕО)

В неделя жителите на селото се събраха на протест пред кметството, за да поискат справедливост и сигурност. „Познавам Чавдар от много години, но в последно време много се промени. Преди излизахме, ходехме за риба, никакви проблеми не е имало”, заяви жител на протеста.

„Надявам се този човек да си плати и дано никога не излезе от затвора. Виждала съм го сутрин да тренира, но никога не съм очаквала, че е способен на такова нещо”, каза друг жител на Лозен.

Двойното убийство в Лозен: Съдът решава за ареста на обвиняемия

Кметът Георги Младенов разказа, че Бояджиев живее в селото от 6-7 години, работил е в Германия, а у нас – в местен магазин като общ работник. Живее с майка си, но никой не е виждал семейството.

„Не е имал такива изяви, за да се предполага, че може да се случи такова нещо. Не знаехме нищо за нощния живот, който може би е водил”, добави Младенов.

Жителите на Лозен искат справедливост, сигурност и отговори. Негодуванието на хората е насочено и към Бояджиев, и към властите. "Жителите искат възмездие. Искат правда. Искат закони", заяви кметът на селото. 

Повече гледайте във видеото.