Трофеят бе изложен във Варна

Във Варна беше представена купата, към която ще се стремят всички отбори на предстоящото Европейско първенство по волейбол. Морската ни столица е един от домакините на шампионата на Стария континент, който стартира на 29 август.

А селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов заяви, че очаква от тима ни прогрес спрямо представянето в Лигата на нациите и сърцата игра.

България със сребро на Европейското по волейбол за мъже под 17 години

Като фаворит в нашата група Константинов определи отборът на Словения, който е трикратен европейски вицешампион. Треньорът отличи качествата и на състава на Украйна. И допълни, че е доволен от подготовката на отбора към този момент, след като България постигна две победи в контролни срещи с Белгия.

Капитанът на тима ни Цветан Соколов бе умерен в поставянето на цели пред отбора.

„Преди миналото Световно говорихме какво очакваме от този и онзи, но видяхте - направихме един ужасен мач с Мексико и всичко приключи. Сега искам да излезем, да мислим ние как да играем. Имаме страхотни изпълнители и можем да направим нещо голямо”, каза Соколов.

Варна ще приеме всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя. Откриващата среща в морската ни столица е на 29 август, в която в България посреща Испания.