Кирил Борисов разказа повече за Евелин Банев

Докато цяла Европа търси кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо, той  се разхожда къде ли не. През септември 2021 г. беше задържан в Украйна, а 8 месеца той се оказва в България. Казват, че се е намирал във Врачанско. Днес, 15 години по-късно Евелин Банев е престъпник за три държави. Има присъди за наркотрафик в Италия и Румъния и една за пране на пари от наркотрафик в България. И успява да избяга от правосъдието. Винаги. Докато 3 държави го търсят, Евелин Банев се озовава в Тлачене. Село с 351 жители между Враца и Бяла Слатина. Кметът на селото знаел кой е Брендо, но не знаел името му по лична карта. В кметството не разполагат и с възможност за проверка в такива информационни масиви. Разбрал кой е бил човека едва, когато го потърсили полицаите.

Брендо продължава да се издирва.  Докато вероятно търси трюфели в някое друго китно селце на България.

В България ли е Брендо: Заверил пълномощно за адвокат във врачанско село

Защо е толкова лесно да избягаш от правосъдието, но е толкова трудно да бъдеш хванат, говори журналистът от "24 часа", Кирил Борисов.

Калин Стоянов: МВР проверява дали Брендо е засичан във Врачанско

Случайят на Брендо е много интересен, много мистериозен и нетипичен за представителите на родния ъндърграунд, каза той, и изрази съмнение дали човекът в селото наистина е бил Брендо. По думите му Банев е никога не е бил никога не е бил типичен представител на андерграунда, на мъжете "с дебелите вратове, с анцузите, който се крие, ходи с 10 души охрана".
Нямаме много осъдени криминални босове в България от такова ниво и все пак той не лежи в затвора, посочи журналистът. По негови думи той винаги уснптява да се измъкне, вероятно заради комбинативността му, личните контакти в службите за сигурност. Журналистът е на мнение, че над Брендо няма политически чадър.

Борисов е на мнение, че Брендо влиза в България и излиза, споде личните ангажименти, които има.

Той коментира евентуална връзка между знаковите убйства на Красимир Каменов, известен като Къро, на Алексей Петров и внезапната смърт на Ангел Христов така: "Смъртта на Ангела Христо, според мен, няма връзка с тези събития. Убийството на Къро и на Алексей Петров може би са свързани косвено с процесите на разместването на пластовете в страната в това дава отражение и надолу, някъде се препитат интереси. Но да са пряко свързани, не вярвам." Кирил Борисов смята, че за убийството на Петров, че може би ще разберем кой е имал интерес от това, по какво е работило МВР и прокуратурата във връзка убийството му, но със сигурност да се установи кой го е поръчал и той да бъде изпратен в затова вероятно няма да се случи.

Повече от разговора гледайте във видеото.