Тя ще бъде извършена в петдневен срок

Районната прокуратура в Силистра възложи проверка на видеоклип, публикуван в социална мрежа, който показва насилие между деца. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.
За случая разказа майката на пострадалото момче в ефира на "Здравей, България" по NOVA. Тя твърдеше, че това не е първият случай на вербална и физическа агресия към нейния син. 

Наблюдаващият прокурор е разпоредил да бъде установена самоличността на всички участници в случилото се и да им бъдат снети обяснения. Търсят се очевидци на станалото и се изясняват всички детайли и факти около случая.

НАСИЛИЕ МЕЖДУ ДЕЦА В КАДЪР: Малтретиран ли е ученик със специални потребности в Силистра

Организиран е координационен механизъм от Агенция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“, с участието на прокурор от Районна прокуратура – Силистра, който също работи по темата.

Проверката ще бъде извършена в петдневен срок. От ръководството на училището, където се е случил инцидентът, съобщиха пред журналисти, че са разбрали за клипа от социалните мрежи и не са били уведомени от семейството на пострадалото момче.