Тя покани колегите си на среща във вторник от 11:00 часа за разговор с политиците и експертите

"Това, което се случва днес, е фалшив дебат за "фейк" Конституция. Повече от три часа ще отделим на текстове, които са мъртвородени и на второ четене няма да бъдат гласувани. Вносителите се отказват от смятана на националния празник - остава си 3 март. Отказват се от двойното гражданство на висшите държавни служители и от съдебната реформа". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Корнелия Нинова: Управлява ни сглобка на многоръки търгаши

Тя коментира, че смисъл от дебата щеше да има, ако някой от вносителите беше признал, че това не е истинският проект за промяна на Конституцията, а реалният предстои да бъде гласуван скоро. След това да призове за подкрепа на първо четене, за да може същинският дебат да може да започне след това. 

Лидерът на БСП заяви, че "дебатът изисква професионализъм и държавническа отговорност вместо политкоректност и натискане на копчета". “За пореден път ще отправя покана Радев да предостави между първо и второ четене неговия проект за Конституция. Ако има смислени неща, ние ще ги внесем”, каза тя и уточни, че институциите трябва да участват в този процес.

Тя покани колегите си на среща във вторник от 11:00 ч. за разговор с политиците и експертите, написали сега действащата Конституция. 

Източник: БГНЕС