През последната седмица сме свидетели на натрапчив вербален вандализъм, каза тя

Имаме чувството за изпълнен дълг към избирателите ни. Нашата цел, която имаме от създаването на „Демократична България“, а именно промяната в Конституцията и реформата в съдебната система, вече е факт. Това каза депутатът от ПП-ДБ Людмила Илиева в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„През последната седмица сме свидетели на натрапчив вербален вандализъм, но основната цел е не само вдигането на шум, а целенасочено усилие за разстройване работата на НС и превратно представяне на народните представители“, каза тя. Депутатът заяви, че ако опозицията смята, че промените са противоконституционни, то тогава нека сезират Конституционния съд. „Фактите, обаче, са в различна посока“, допълни политикът.

Балабанов: Поправките в Конституцията имат за цел сливане на властите

Депутатът разясни какви са промените в съдебната власт.

Окончателно: Депутатите одобриха промените в Конституцията

„Политическа независимост означава решенията, които се вземат от едно лице, назначено на конкретната длъжност, да необслужват политическите партии, които са го излъчили. Действията на хората във ВСС трябва да бъдат поставени във фокуса на общественото внимание. Трябва да има прозрачна процедура, по която те да бъдат назначени“, поясни Илиева. По нейни думи целта е прозрачност в работата на прокуратурата и независим съд.

Повече от разговора гледайте във видеото.