Това е първият удар на КСИР по Пакистан

От Корпуса на стражите на ислямската революция на Иран (КСИР), които са част от Въоръжените сили на страната, са нанесли ракетен удар по щаба на „Джейш ал Адл” (Армия на справедливостта) в Пакистан. В Иран тази групировка е призната за терористична. Информацията е на иранската агенция Tasnim, цитирани от „Комерсант”.

Върховният лидер на Иран приветства нападенията на хутите в Червено море

Това е първият удар на КСИР по Пакистан. В съобщението на Tasnim се отбелязва, че ударът е нанесен по района Ко Сабз в пакистанската провинция Белуджистан.

Иран нанесе ракетни удари по цели в Ирак и Сирия

По данни на иранските медии през 2023 г. бойци на „Джейш ал Адл” два пъти са нападали територията на Иран. На 8 юли е атакуван полицейски участък в Захедан и са убити двама. На 15 декември групировката е атакувала полицейски участък в иранската провинция Систан и Белуджистан.

Самоубийствен атентат взе 27 жертви от Революционната гвардия на Иран

Групировката „Джейш ал Адл” е сунитска бойна групировка, приемник на разгромената от иранските сили за сигурност сунитска групировка "Джундалла" (Воини на Аллах). Членовете на "Джейш ал Адл" са извършили редица атентати срещу ирански войници и граничари.