Извършителят на вандалския акт се издирва

Подаден е пореден сигнал за нарязани гуми в София. Този път над 10 са пострадалите автомобили, а едно такси е опожарено. Извършителят на вандалския акт се издирва.

Задържаха заподозрян за втората серия посегателства срещу коли в центъра на София

Малко преди 6 ч. сутринта собствениците на автомобили, паркирани в междублоково пространство в столичния кв. "Левски - Г", са събудени от вой на противопожарна сирена. Причината - дим, излизащ на талази от оставен в близост таксиметров автомобил.

„Всички слязохме надолу. Аз и приятелят ми. И видяхме съответно, че таксито пуши откъм задното купе. Аз изпаднах в ступор”, споделя Лора Сгурева, шофьор на такси.

Колата се оказала изцяло унищожена. Лора казва, че няма представа кой може да е направил това.

„По никакъв начин не смятам, че е свързано с работата, не дължа нищо в работата си”, споделя тя.

Собственикът на автомобил Лилия Николова добавя: „Моята кола е с нарязани 4 гуми. Има и счупена броня, ритана и счупена броня”.

Дотук щетите са за 1300 лв., изчислява Лора. А камери за видеонаблюдение в района няма.

„Аз съм с малко дете, няма къде да паркирам. Вечерите се обикаля по половин час. Имам "Гражданска отговорност", но "Каско" нямам. Няма кой да ми покрие щетите, така че аз ще си извадя парите лично от моя джоба”, казва още Николова.

От МВР потвърдиха за NOVA, че сигнал за вандалския акт е подаден рано сутринта. Неизвестният извършител се издирва. За по-малко от два месеца, това е четвърти случай на нарязани гуми в столицата. Пострадалите досега са от района на Женския пазар, както и от квартал "Люлин".