Експертът коментира политическата обстановка в САЩ

Демократите трябва да бъдат притеснени от това, че няма голям ентусиазъм за участие в изборите в Ню Хемпшир. Джо Байдън не участваше в надпреварата там, тъй като бе решено първият щат, в който ще проведат първичните избори, да е Южна Каролина. Сред демократите има страх, че Байдън може да загуби и Тръмп да стане президент. Това каза съоснователят и председател на „Интернет общество – България“ Вени Марковски в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

Тръмп печели първичните избори за кандидат-президент в Ню Хемпшир

Ники Хейли се опитва да се наложи и по линия на възрастта на опонентите си, смята Марковски.

Той напомни, че срещу Доналд Тръмп има повдигнати 91 обвинения по различни тези. Марковски коментира и някои от тях. По негови думи ситуацията със съдебните дела няма да окаже влияние върху избирателите на републиканците, а върху независимите гласоподаватели, които не обичат кандидатите да имат нечисто минало.

Гласоподавател за Доналд Тръмп: Бих дал живота си за този човек

Експертът посочи, че Байдън е заявил, че „ако Сенатът и Конгресът минат със закон за границата, той е готов да я затвори изцяло, което е много голяма разлика спрямо това, което говорят демократите до момента“.

В Сената на САЩ постигнаха съгласие за незаконните мигранти

По негови думи с появата на ChatGPT манипулациите в политиката ще станат все по-лесни, по-често използвани и все по-трудни за разпознаване. Той е на мнение, че това все повече ще влияе върху изборите.

Повече от разговора гледайте във видеото.