По думите ѝ залогът е бил участие в обществени поръчки

За "Пътя на Копринката" се говори от 2021 г., аз съм чувала за това през 2019 г. Надявам се прокуратурата да разгледа сигналите от бизнесмени, че са били изнудвани. Подавани са и в Президенството, но не са били разглеждани. Знам за хора от моя избирателен район - Търговище. По-конкретно от Попово. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" Илина Мутафчиева, депутат от ПП–ДБ.

"Опитвали са се да участват в обществени поръчки, а директно от хора от кръга на "Пътят на копринката" - близки до президентската институция, им е казвана сумата, с която ще бъдат избрани - сериозна като процент.  Това се е случило по време на служебните кабинети - по-точно на този на Гълъб Донев", разкри още тя.

Продължава сблъсъкът между управляващите и президента (ОБЗОР)

Според нея неслучайно е избрано като наименование 3 март, която е дата, повод за разделение. "Сраженията през изминалата седмица за първи път минават от НС към Президентството, но месеци наред виждахме как Радев си позволява неща, които държавният глава не бива да си позволява. Юристи подготвят по-подробна информация за основанията за импийчмънт. Още от времето на служебните кабинети се подготвя проект на Радев. Това не е просто хипотеза, вече има запазено име и патент. Все повече хора говорят за подобен сценарий. Ще видим дали ще се позиционират за евроизборите", посочи Мутафчиева. 

По думите ѝ социалният министър Шалапатова се справя много добре и печели доверието на "Зелено движение". "Янек Попов работи в по-бавни темпове, комуникира нещата постфактум и създава напрежение. Затова свалихме подкрепата си от него. Според мен акад. Денков би се справил блестящо като външен министър", обясни тя.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.