Наложила се е евакуация

Голям пожар в увеселителен парк в западния шведски град Гьотеборг, предаде "Ройтерс". Огромни стълбове от гъст черен дим са се издигнали над втория по-големина град в страната. "Асошиейтед прес" отбелязва, че комплексът е един от най-големите от този вид в Северноевропейските страни.

Пожарът се е разпространил в района на няколко водни пързалки в лунапарка "Лизеберг", които още не са отворени за посетители. Пристигналите на мястото полицаи и пожарникари не са могли веднага да установят дали има пострадали.

14 ранени, след като дърво падна върху влакче в увеселителен парк в Испания (ВИДЕО)

Хората в намиращи се наблизо хотел и административни сгради са били евакуирани, съобщи шведската новинарска агенция ТТ. "Не е постъпвала информация за пострадали. В момента проучваме дали наистина е така", каза шефът на пресслужбата на "Лизеберг" Мартен Вестлунд.

Водният парк "Осеана", на територията на който е избухнал пожарът, трябва да бъде открит това лято, пояснява ТТ, добавяйки, че в изграждането му са били вложени 1,2 милиарда шведски крони (106 милиона долара).

Снимка: БТА, AP Photo

Вестлунд каза още, че огънят е тръгнал от комплекса с "четирите големи пързалки". "Лизеберг" е цял квартал в центъра на Гьотеборг, който е популярно място за туристите в Швеция, допълва АП.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Иво Тасев