Той отбеляза, че в регионалното развитие периодът от девет месеца е недостатъчен за провеждане на реформи

Ако има правителство, бих си довършил работата, която съм започнал тези девет месеца. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков за БНР във връзка с предстоящата ротация на кабинета.

Той отбеляза, че в регионалното развитие периодът от девет месеца е недостатъчен за провеждане на реформи или за стартиране и довършване на ключови проекти.

Цеков: В актове за гражданско състояние от 1992 г. Божанов е записан с ЕГН, дадено му през 1999

Андрей Цеков коментира, че е много важно ключови стратегически проекти да се придвижат напред, за да има нормална свързаност със съседните страни и нормални условия за развитие на икономиката. „Това не се е случвало по стратегически подход през последните 20 години“, допълни министърът.

По отношение на автомагистрала „Струма“ министърът на регионалното развитие заяви, че през предстоящата седмица се очаква да има финално решение на Европейската комисия относно визията за изграждане на магистралата. Той обясни, че то трябва да позволи изграждането на източното платно извън Кресненското дефиле, да започне проектиране и идентифициране на вариант за второ двулентово платно, което да е извън дефилето.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БНР