Взема ли мерки ръководството на училището?

Третокласничка тормози системно съучениците си. За това сигнализираха родители на деца от 21-во средно училище „Христо Ботев” в София. Преди дни се е стигнало и до душене. 

„Синът ми многократно се е оплаквал, че е малтретиран. Това, което преля чашата, беше когато се прибра ударен с дръжка на метла в областта на бъбреците. Детето започна да отказва да ходи на училище”, разказа в ефира на „Здравей, България” Мартин Дамянов, баща на едно от децата.

Унижение и гавра: Ученици снимаха как събличат дете със специални образователни потребности

„Дъщеря ми се обади в едно от големите междучасия и каза, че въпросното дете я е душило. Извадих медицинско. Мерките, взети от страна на ръководството, явно не са достатъчни”, сподели майката на друго потърпевшо дете.

По думите на родителите плюенето по децата от страна на третокласничката е ежедневие. 

МОН: Увеличават се случаите на агресия в училище

„Ситуацията в класа е много тревожна. Аз и колегите напълно разбираме родителите. Учителите подават сигнали при такива случаи. Системата е създадена по такъв начин, че да подкрепя всички деца, включително тези с проблеми. Взели сме всички мерки - индивидуална подкрепа с психолог, групова работа с децата”, обясни директорът на учебното заведение Мая Ангелова.

Още по темата гледайте във видеото.

Стажант-репортер: Габриела Георгиева

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase