Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта

Четирима души са загинали при срутване на ресторант в Палма де Майорка. Жертвите са две германски туристки, испанска сервитьорка и сенегалец. Ранени са 16 души. Инцидентът е станал около 20.30 ч. в четвъртък. 

Сградата е била на два етажа и се е намирала на един от плажовете в популярната туристическа дестинация. Местни медии пишат, че първият етаж на заведението е пропаднал към мазето. „Всички работехме и изведнъж чухме силен трясък - сякаш целият покрив падна. Горната тераса на "Медуза" падна долу, а там имаше хора, които вечеряха, сервитьори”, спомня си за ужаса очевидка. 

Рухна сцена на предизборно събитие, има 9 жертви и над 50 ранени (ВИДЕО)

Рухнал е покривът, който се използвал за тераса на заведението. Разследването все още не е приключило, но се предполага, че сградата е стара и не е издържала на претоварването. „Това са традиционни за Майорка къщи, които са защитени, но са получили друго предназначение. Явно тези конструкции не са направени да издържат толкова голяма тежест за продължително време, така че за съжаление се получава това”, коментира Дани Карбонел, който е местен.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase