43 души са ранени, а седмина все още са в неизвестност

В Харков днес е ден на траур за загиналите при руския удар по строителен хипермаркет в събота. По последни данни жертвите са 16, сред тях - и момиче на 12 години, 43-ма са ранени. До момента са идентифицирани 11 от телата, поне 7 души все още се водят в неизвестност.

Руските обстрели по областта продължават. Двама души са загинали, а 9 са ранени при атаки в района на Вовчанск. Три са жертвите в Донецка област.

Двете руски атаки срещу Харков: Жертвите вече са 12, има десетки ранени

По данни на украинската армия най-напрегната остава ситуацията в района на Купянск в Харковска и Покровск в Донецка области.

Президентът Зеленски определи положението край Покровск като най-сериозно. По думите му тежко продължава да бъде и в района на Вовчанск и Липци в Харковска област. Според него е важно осъждането на руския терор да доведе до определени последствия:

"За да може най-накрая да имаме достатъчно системи за противовъздушна отбрана за защита на Украйна и нашите градове. И така че у партньорите ни да се появи нужната решимост за превантивна защита от руските терористи - да ги унищожават, преди те да започнат да унищожават живота". 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БНР