Сигнал е подаден около 9:44 ч.

Пожар в сградата на общината в Кресна. Сигнал за огъня е подаден около 9:44 ч. Към мястото са насочени екипи с три пожарни автомобила и автомеханична стълба. Няма пострадали, всички служители на общината и посетители са изведени, съобщават от МВР.

Установено е, че огънят се е разпрострял на площта на две стаи на третия етаж. Към момента е локализиран. Според предварителните данни се извършват строително-ремонтни дейности на покрива на сградата, допълват от МВР. 

Пламна сградата на общината в Перник

По информация на NOVA огънят е тръгнал, докато са поставяни метални решетки на стая в сградата на общината, в която ще бъдат съхранявани бюлетините за вота.

Две служителки на общината са били евакуирани със стълба на местната кабелна телевизия, а други двама - от екипи на пожарната.

„Видях, че има огън в коридора и застанах на прозореца да дишам чист въздух и да чакам пожарна или колеги да ме спасят. Евакуираха ме по стълба, мен не ме е страх, аз съм селско момиче. Слязох спокойно, подхванаха ме и всичко беше наред”, обясни Таня Стоименова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase