Има висок риск, както от градушки, така и от локални наводнения

Горещото време в страната приключи и през следващите дни ще е малко по-хладно. В началото на деня обстановката все още е спокойна с разкъсана облачност и почти тихо време. От обяд до вечерта на много места ще се развиват гръмотевични бури, придружени от дъждове и усилване на вятъра. Без валежи ще остане само в крайните южни райони на страната.

Опасно време: Бури с градушки удариха части от страната (ВИДЕО+СНИМКИ)

За цяла Северна България е в сила жълт код за опасно време. Има висок риск, както от градушки, така и от локални наводнения. Максималните температури ще са от около 30 градуса в западните райони до 35 на юг.

Графика: НИМХ

По Черноморието през по-голямата част от деня ще е без валежи с разкъсана облачност и температури до около 30 градуса. Едва в късния следобед и вечерта на места ще превали и пригърми. Водата е около 23-24 градуса, а морето ще остане спокойно.

В петък интензивни валежи, придружени от гръмотевици, ще има в цялата страна, а температурите ще достигат едва около 25 градуса. Има много висок риск от градушки, а в Източна България се повишава и опасността от наводнения. През почивните дни ще се установи слънчево и спокойно време. Сутрин ще бъде прохладно, а дневните температури ще достигат около 30 градуса. През новата седмица затоплянето ще продължи. Кратки валежи са възможни следобед около планините.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase