Днес изтича крайният срок, даден от СДВР на Столичната община

Тонът в Столичния общински съвет се изостри. От ПП-ДБ-СС заявиха, че никъде в решението на ВАС, определящо изпълнението на новата организация на централни булеварди да бъде спряно, не се дава квалификация за незаконност. Не се посочвало и, че предишната организация трябва да бъде върната.

От ГЕРБ-СДС отново настояха за оставките на зам.-кмета по транспорт и на столичния кмет Васил Терзиев. „Съдът казва образно: „Една къща е незаконна”. А те ви казват: „Ние ще я боядисаме в розово и ще я узаконим”. Безпардонно е отношението към гражданите. Настояваме за оставки! Преди всичко искаме да разберем този град има ли кмет, на автопилот ли се движим”, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

СДВР разпореди да се върне старата организация на движение в центъра на София

„За безпрецедентната намеса на СДВР в политическия процес. Никога досега МВР не си е позволявало да се намесва в задълженията на една община да бъде управлявана. На фона има гонки, пияни шофьори, тотален хаос с паркирането”, отвърна общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.

Припомняме, че Върховният административен съд излезе с определение, според което промените в центъра трябва да спрат. От общината тогава заявиха, че движението ще остане каквото е и в момента.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase