"Очаквайте съвсем скоро позиция на нашия почетен председател Ахмед Доган", каза още той

"Проведохме задълбочено заседание с нашия почетен председател д-р Ахмед Доган. Обсъди се политическата ситуация в страната. Естествено обсъди се и ситуацията в въте в нашата политическа сила и в парламентарната ни група. Видно е, че ситуацията има своите измерения с оглед на натрупаното напрежение." Това каза председателят на ДПС Джевдет Чакъров след края на срещата с Ахмед Доган.

"Това, което обсъдихме е, че ДПС не функционира в нормалния си вид и съдържание. Необходимо е да се върне към нормалността по отношение на функционирането. Имаме предвид автентичното ДПС - с функциониране на колективните органи, диалог, визия, обсъждане на решения, които произтичат от колективните органи, съобразно нормите в нашия устав. Решението на всички колеги е, че връщане назад няма. Трябва да възстановим нормалността", подчерта Чакъров.

И добави: "Очаквайте съвсем скоро позиция на нашия почетен председател Ахмед Доган."

Доган се среща с депутатите, гласували против кабинета „Желязков"

"Нееднократно сме казвали, че колективните органи не функционират. Няма обсъждания, няма вземане на решения. По този начин не може да се продължава. Ние вярваме в потенциала на ДПС, на всички структури. Очакваме позитивни стъпки и решения, от хората, които са ни подкрепяли в страната, и в Турция и в Европа. Освен това трябва да подходим отговорно и от гледна точка на това, което е Движението за права и свободи и за нашата страна. Осъзнаваме нашите отговорности. Трябва да има стабилност в страната. Трябва да се положат всички усилия за съставяне на правителство. Ако не съумеем естествено ще се отиде на избори. Но това не е решение. Обсъдихме нашата отговорност и ролята, която трябва да има ДПС", каза още той.

Той посочи: "Тук са хората, които са взели решение и днес всички с гордост посочиха, че това, което препоръча и предложи съобразно правомощията, които има почетният председател в устава, всички се съобразихме. Това беше правилното. Аз казах – наистина една добра кандидатура в лицето на г-н Росен Желязков. Тук трябва да кажем, че имаше добри кандидатури за министри, които са компетентни в управлението на страната. Виждаме какво се случва с Плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Виждаме, че геополитическата ситуация е сложна. Всичко това изисква адекватни решения и подходи. Имаме какво да направим. България има потенциал, които трябва да бъде разгърнат."

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase