В сигнала се настоява за проверка на автентичността им, както и за установяване на конкретните участници в разговорите

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати в МВР, ДАНС и Прокуратурата записите на ПП, изтекли по време на предизборната кампания през май. Те бяха разпространени в социални медии, включително и публикувани във Facebook страницата на ПП през месец май. „В тях се чуват реплики като „неофициален кеш“, „кеш в торби“, „президентът с кеша“, незаконно финансиране на избори, овладяване на парични потоци”, съобщават в позиция от Движението.

Скандал по време на кампания: Бившите партньори в управлението в остър спор за изтекли записи (ОБЗОР)

В сигнала си Пеевски настоява за проверка на автентичността на записите, както и за установяване на конкретните лица, участвали в разговорите. „В случай, че експертизите установят, че записите са истински, компетентните органи следва да предприемат задълбочено разследване дали са налице факти и обстоятелства за извършени престъпления”, настоява председателят на ПГ на ДПС.

Политически скандал в средата на предизборната кампания заради изтекли записи на „Продължаваме промяната”

Според позицията на Пеевски е недопустимо в една европейска държава подобни разкрития да не бъдат разследвани, а ако има виновни – да не бъдат наказани. „Това е много лош сигнал за състоянието на борбата с корупцията по високите етажи на властта към евроатлантическите партньори на страната и най-важното - че трябва да се работи последователно и непоколебимо за връщането на доверието на хората в законите и институциите в България”, пише още в прессъобщение на ДПС.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase