Собственикът твърди, че има редовни документи

Откриха крокодил, отглеждан в специално изкопана дупка в столичния квартал "Ботунец". Стопанинът твърди, че има всички необходими документи, а животното се намира в частна собственост. Пред NOVA мъжът заяви, че е цирков изпълнител, а крокодилът е само част от колекцията му влечуги.

Сиамски крокодил излюпи 60 яйца в Камбоджа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нилският крокодил Кроко живее на улица “Мусала” в квартал Ботунец от един месец. Представители на десетки институции написаха няколко акта и предписания на собствениците на крокодила. Той е на 15 години. Според неговите стопани Кроко е „цирков артист, който обича да играе с топка и да яде риба”. След подаден сигнал, общински и държавни власти опитаха да го спасят. 

Кметицата на район Кремиковци каза, че въпросният терен е държавна собственост. В него също така са отсечени незаконно осем дървета и нерегламентирано са поставени контейнери.

Снимка: Габриела Георгиева, NOVA

Спорът за крокодила се превърна в спор за собствеността на имота, в който е оставено влечугото. „Актове, които ние ще направим са за безстопанствено навлизане в имот, иззета е общинска собственост, без разрешение", каза кметицата.

В казуса се намесиха от Българската агенция за безопасност на храните, които съставиха акт. На място дойдоха още директорът на 5-о районно и служители на районната екоинспекция, които съставиха предписание.

„Трябва да проверим и микрочипа на животното, за потвърждение, че това е същото животно, за което има документ", обясни Радослава Стоянова, старши експерт РИОСВ.

По думите на кмета от зоологическата градина ще вземат крокодила, ще го поставят под карантина. 

"Върнете алигатора Албърт у дома": Мъж съди властите в Ню Йорк, отнели домашния му любимец (СНИМКИ)

Снимка: Габриела Георгиева, NOVA

Живеещите в района отдавна знаят, че наблизо живее крокодил. 

 

Снимка: Габриела Георгиева, NOVA

Репортер: Габриела Георгиева

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase