Очаква се частичното отваряне на участъка да стане до 15 септември

Започна временното укрепване на компрометирания участък от моста на бул. "България" при Околовръстното шосе в София. Мярката предвижда изграждане на голямо подпорно скеле, което ще остане на място до взимането на решение за основен ремонт на моста.

Очаква се частичното отваряне на участъка да стане до 15 септември.

Още в петък от пътната агенция обвиниха Столична община за липсата на координирани и ефективни действия във връзка с ремонта.  

Подготвят укрепване на моста към бул. "България" в София (СНИМКИ)

"Правим всичко възможно в максимално кратки срокове нещата да се случат, но има и независещи от нас обстоятелства", каза зам-кметът Иван Василев.

Той подчерта, че важен приоритет е безопасността на хората."Затова в момента, когато сме сигурни, че основата е подходяща и може да издържи тонажа на моста, той ще бъде подпрян така, че да няма риск за здравето и живота на хората. Тогава ще отворим движението по него", обясни още той. И уточни, че работят приоритетно на обекта, за да може в най-кратки срокове да пуснат движението по моста. Зам.-кметът изрази надежда това да се случи през септември.

Приоритетно работим да пуснем движението под моста, подчерта Иван Василев. Причината за решението е, че анализ сочи, че детелината отдолу и качването на Околовръстния път е по-важната отсечка, която по-често се използва от хората, а за този, който е в посока кв. "Бояна" има алтернативи и не се причиняват задръствания, пише БТА.

Василев уточни, че следващата стъпка е да се направи междуведомствена работна група с институции и граждани, за да се прецени как е най-добре да се направи ремонтът на съоръжението.

"Ясно е, че съоръжението е собственост на държавата, но когато тя отсъства, Столичната община е тук", заяви заместник-кметът. Според него държавата не трябва да абдикира от отговорностите си.

Припомняме, че на 28 май от Столичната община съобщиха, че временно се затваря за движение надлезът на Софийския околовръстен път на бул. „България“ до кв. „Бояна“ с цел безопасност. Движението се извършва през пътния възел кв. “Бояна“ - Околовръстен път. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: София Господинова, БТА