"БСП и ДПС или ще намерят сили да се съживят, или нещата ще станат зле", обясни политологът

„Каквото и да се случи на тези избори, мястото на политическите партии в регионите, където традиционно се гласува за ДПС, е отворено. Друг е въпросът коя партия има силата и самочувствието да влезе при тези избиратели”. Това заяви политологът Татяна Буруджиева в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS по повод политическото пренареждане на партиите преди предсрочния вот.

„ДПС е лоялен и коректен партньор, когато не е във властта. Когато са във властта, те обикновено са партньорът, който дори публично не дава възможност да бъде заобиколен по някакъв начин или някой да остане с впечатление, че не те ръководят”, каза Буруджиева по повод всички коалиции на партията в предишни години.

Стоил Цицелков и Александър Андреев за казуса с ДПС

За политическите тенденции в страната ни политологът каза че БСП и ДПС или ще намерят сили да се съживят и ще бъдат структурирани по друг начин, или нещата ще свършат много зле. Има огромно предизвикателство пред всички останали партии, каза Буруджиева. Според нея, ако партиите направят тази кампания само за твърдите си ядра и не се отворят към останалите 60-70% от българските избиратели, те ще стигнат до път без изход.

„Вървим към все по-голямо минимализиране на легитимността и политическите партии в институциите в парламента. Възможно е при ДПС това да се получи”, каза политологът. „Дори хората, които не гласуват имат единствено очакване към политиците – да съставят правителство и да решават проблемите на страната”, каза Буруджиева.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase