При катастрофа пострада възрастна жена

Жители на Стара Загора настояват за спешни мерки след поредния инцидент на пешеходна пътека. Преди дни кола блъсна и прати в болница 75-годишна жена. Местните твърдят, че катастрофите в района са ежедневие и настояват за обезопасяване.  

Граждани алармират, че пешеходни пътеки в София са изградени наполовина

„Тъжно е, че проблемите на гражданите се решават чрез медии и социални мрежи. Състоянието на майка ми е стабилно, но продължава да се възстановява. Пътеката, на която беше ударена, е разположена на южния вход на града, който е и вход към магистрала „Тракия”. Колите се движат много бързо. Иронията е, че майка ми беше инициатор на подписка и подаде сигнал до общината, за да се вземат мерки преди време. Отговорът през април 2023 година е, че молбата ще бъде разгледана от Комисия по безопасност. Решение обаче все още няма”, сподели в ефира на „Здравей, България” дъщерята на пострадалата жена.

ПЪЛЕН АБСУРД: Препятствия пречат на майки с колички да пресичат оживен булевард

„Запознати сме с жалбата. Тя е разгледана от комисия, като становището е отрицателно за поставяне на изкуствена неравност. Въпреки това общината сложи допълнителни знаци за обозначаването ѝ. Проведох разговори с началника на „Пътната полиция”, ще бъдат поставени камери за скорост”, коментира зам.-кметът на общината Радостин Танев.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase