"Социалните мрежи изкривиха ситуацията", каза Мартен Роберто пред vesti.bg

Григор Димитров и Новак Джокович изиграха демонстративен мач помежду си в "Арена София". Двубоят беше спечелен от българина, а приходите от събитието ще бъдат използвани от фондация "Григор Димитров" за подпомагане на деца в неравностойно положение. Фокусът върху шоуто обаче беше изместен от една куриозна случка. DJ Marten отхвърли молбата на Ноле да пусне в залата любимата му песен "Луда по тебе", изпълнявана от попфолк певицата Камелия. 

„Моля те, братко”: Диджей отказа да пусне „Луда по тебе” на Джокович, тенисистът запя сам на корта (ВИДЕО)

Ето какво разказа за DJ Marten пред vesti.bg:

Ще започна малко по-отрано. Аз съм работил с този екип преди няколко месеца. Имах възможност да пускам на едно прекрасно събитие с Григор Димитров, където звучеше джаз. Това беше причината да ме поканят отново. Те искаха да се пуска такава музика и в залата. Впоследствие, докато се подготвях за събитието, попаднах на едно интервю на Джокович във Vogue отпреди 3 месеца. В него Ноле казва, че любимата му песен, която го кара да се чувства добре, е "Easy Lover" на Фил Колинс. Страшно много ми допадна, че той харесва тази музика и се почувствах още по-подходящ за това събитие, защото моята селекция се основава именно на такава музика. Не бях подготвен за това колко малки са паузите на събитието. Бях подготвил 40 песни, но от тях успях да пусна 15. Всичко беше предварително уговорено. Преди събитието ме попитаха дали след мача мога да отида да пускам в лоби бара на голям столичен хотел. Организаторката на събитието ме уведоми, че Камелия ще е изненада и аз казах "ОК". В последствие ангажиментът отпадна понеже преместиха партито в по-голям клуб.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Имаше ли подготовка да пуснеш "Луда по тебе" в залата?

За мен беше ясно, че тази песен няма да звучи в залата, защото Камелия щеше да бъде изненада за по-късно. Няма как един такъв огромен екип от организатори и 16 000 души публика да оставят на мен да решавам какво може и какво не може да звучи. За мен беше изненада, когато Джокович се обърна към мен. За жалост, в този момент никой не насочи камерите към екипа, а към мен, което всъщност ме превърна в човека на неправилното място, в неправилното време. Отначало мислех, че съм на най-якото място до корта, но по-късно осъзнах, че имам най-тъпото място.

Хората, които те упрекват за това, че не си пуснал песента, казват, че си проявил неуважение към Новак Джокович. 

Не е неуважение към Джокович, а огромен респект, понеже бяхме се подготвили да го зарадваме с песента, която искаше. Бяха се погрижили на афтър събитието да дойде Камелия и да изпее тази песен. Бяха се погрижили да получи това, което искаше. Песента не беше подготвена от екипа, защото знаехме, че тя няма да звучи.

Как се почувства в момента, когато Джокович отправи молбата и всички очи и камери се насочиха към теб?

Изтръпнах, защото бях поставен в ситуация, в която трябваше да разочаровам Джокович, а той не беше. Беше ощастливен по всякакъв начин. Социалните мрежи изкривиха ситуацията. Моето решение какво да пускам там, беше базирано на това, което организаторите искаха и по причината, по която поканиха мен. Ако те са искали тази песен, щяха да поканят друг артист. Ако знаех, че е толкова наложително да има такава стилистика, щях да препоръчам друг колега.

Кога разбра, че отказът ти ще се превърне в такова събитие?

Накрая всички бяха щастливи, както и самият Джокович, който получи това, което искаше. За нищо на света не съм могъл да предположа, че хората може така да изкривят събитията. За мен всичко приключи, когато Ноле започна да раздава автографи отстрани, а аз събирах техниката. Не знаех, че това ще се превърне в такъв огромен акцент. Разбрах го на сутринта, когато станах. Надявах се нещата да се уталожат, затова запазих мълчание в рамките на 48 часа. Нещата ескалираха прекалено много, а аз се боря да живея спокоен и разумен живот. Избягвам подобни конфронтации и проблеми. 

Какво би направил, ако можеше да се върнеш в същата ситуация? Би ли пуснал въпросната песен?

Няма нито един момент, в който да съм се помислил за по-голям от Джокович. Възхищавам му се като тенисист и на начина, по който поддържа форма. Той използва техника за съзнателно дишане, дихателна практика с ледени душове, която аз самият практикувам от четири години. Възхищавам се как той прокламира това, вдъхновява хората. Затова се почувствах специален и горд, че бях поканен да пускам за тези хора. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Vesti.bg