Украинският президент ще произнесе реч пред Общото събрание на ООН

Ключова визита на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ. Очаква се той да представи наречения от него "План за победа във войната". Украинският държавен глава се надява да убеди Вашингтон да позволи на Киев да използва американски оръжия за обстрелване на цели навътре в Русия. Засега САЩ не дават такова позволение. 

Украйна забрани употребата на Telegram от държавни служители

Зеленски вече пристигна на американска земя и посети оръжеен завод в Пенсилвания. Предстои да изнесе реч пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк. В САЩ тойи ще се срещне и с колегата си Джо Байдън, както и с двамата кандидати за Белия дом - вицепрезидента Камала Харис и Доналд Тръмп. 

"Украйна ще представи своя „План за победа“ и Байдън ще бъде първият, който ще го види в цялостен вид. Разбира се, ще го представя и на всички лидери на страни партньори, които може да станат лидери на мир, като ни помогнат. Ще запознаем и Конгреса с плана. Америка има необходимата сила да осигури - заедно с Украйна и нашите съюзници и партньори, това, което желаем най-много", заяви Зеленски. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase