Унгарският премиер пристигна на двудневно посещение в РСМ, начело на делегация от 10 министри

„Северна Македония има конфликт с България, който блокира процеса на присъединяването им към Европейския съюз. Сметнахме, че задължително трябва да посетим страните, които са в най-трудно положение по отношение на присъединяването към ЕС, и да им помогнем в решаването на съществуващите конфликти“. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за унгарското радио „Кошут“. На 26 септември той пристигна на двудневно посещение в РСМ, начело на делегация от 10 министри.

ЕС: Скопие ще преговаря за присъединяване, ако изпълни условията, Коридор 8 е топ приоритет

„Ако искаме да транспортираме нашите стоки до Унгария, след като са пристигнали по море, пътят ни до гръцките пристанища води през Северна Македония. Икономическото сътрудничество между двете страни е много важно“, подчерта унгарският министър-председател.

Доц. Ташев: Албанците ще бъдат факторът за политически промени в Северна Македония

„Преди името на тази държава беше Македония, но заради проблема с гърците се наложи да го променят на Република Северна Македония. Трябва да бъда много внимателен и да формулирам името на държавата точно по този начин, за да не възникне определен международен проблем“, допълни Орбан.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС