Софийският районен съд му даде условна присъда за закана за убийство на бившата му приятелка

Страх скова Перник след пускането на свобода на Васил Михайлов. Известният като прокурорският син снощи беше освободен от затвора. Софийският районен съд му даде условна присъда за закана за убийство на бившата му приятелка.

Докато семейството на Васил Михайлов вярва, че има справедливост, то жертвите на бруталните побои, за които е обвинен, от снощи са в паника. Едни отказват да ходят сами в тъмната част на денонощието, други се чудят дали не трябва да се изселят от града. Бившата му приятелка Боряна Рангелова също е в шок, след като по време на делото експертиза на телефона е доказала, че именно Михайлов е отправил една от трите непризнати от съда закани за убийство.

Решението на Софийския районен съд, който даде година и 8 месеца условно на Васил Михайлов за 4 заплахи за убийство, шокира бившата му приятелка. "Естествено, че се страхувам. Беше доста неочаквано за мен. Не мисля, че това е справедлива присъда, но в крайна сметка съдът решава. Аз много се притеснявам, не съм сигурна, че оттук нататък животът ми ще бъде същият. Със сигурност ще се притеснявам за мен и за семейството ми. Надявам се да е вярно това, че се е променил", каза Боряна Рангелова.

По информация на NOVA от прокуратурата вече подготвят протестите си както срещу условната присъда на Михайлов, така и срещу пускането му на свобода. А Боряна признава, че оттук нататък животът ѝ няма да бъде същият.

Минути след като беше пуснат на свобода, Васил Михайлов заяви, че престоят зад решетките го е накарал да преосмисли поведението си. „Бях изолиран за около осем месеца в затвора и помислих над много неща. Има неща, които не съм направил както трябва, както е редно - самото ми държание и така нататък. Така че Перник няма от какво да го е страх”, каза той.

Прокурорският син на свобода: Перник няма от какво да се страхува (ВИДЕО)

Голяма част от пострадалите от бруталните побои на Васил Михайлов обаче не вярват в това. Те признават, че от днес животът им ще минава под знака на ужаса дали тормозът няма да се повтори. Адвокатът на пострадалия Румен Андонов заяви, че клиентът му изпитва страх за своите близки.

Пред NOVA Михайлов призна за сбивания зад решетките, но отрече да е отправял закани за убийство към надзирателите.

Оказва се, че Васил Михайлов няма забрана за напускане на страната дори по делото за нанесени 8 побоя. „Той няма абсолютно никакъв проблем да хване самолета и да отиде където пожелае - дали на море, както искаше да ходи, дали някъде другаде”, смята адв. Зорница Костова. Ако Михайлов изчезне, процесът срещу него може да продължи и задочно, но вместо правосъдие, жертвите му ще получат ужас без край в очакване на завръщането му, категоричен е юристът.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Мира Мирчева