Тя е била скубана и ритана по главата от нейна съученичка

Пореден случай на агресия между ученици. Този път сигналът е за бой пред училище в Златица. Осмокласничка е скубана и ритана по главата от съученичка на метри от входа на учебното заведение. След побоя 15-годишното момиче е с мозъчно сътресение и прекарва три дни в неврохиругията на „Пирогов”.  

„Имало е конфликт между други деца, който се е разраснал и са намесени конкретните две момичета. Причината се изяснява. Веднага са дошли колеги. Извикана е медицинската сестра, а аз сигнализирах полицията. Взети са показания и от двете ученички. Имало е и други леки спречквания с конкретното момиче, което е нападнало нейна съученичка. На следващия ден психолог работи с класовете. Информирали сме и Дирекция „Социално подпомагане”, Регионалното управление на образованието, свикахме училищен координационен съвет и предстои педагогически съвет”, обясни в ефира на „Здравей, България” директорът на учебното заведение Емилия Никова.

Нов случай на агресия в училище: Майка твърди, че дъщеря ѝ е пребита заради произхода си

По думите ѝ санкциите, които може да получи нападателката, са три - забележка, предупреждение за изключване или директно изключване от училище.

Повече гледайте във видеото.