Снимка: iStock
На 16 октомври в сряда отбелязваме Международния ден на яденето
На 16 октомври в сряда отбелязваме Международния ден на храната. В тази връзка е добре да се замислим как да спрем да разхищаваме продукти. Преди години сме изхвърляли над 80 килограма храна годишно на човек, сега това количество е 70 кг. Макар, че числото намалява, е необходима още промяна. Затова, когато имаме сготвена храна от няколко дни, лесно може да я превърнем в нова, вместо да я изхвърлим. Ако добавим едно яйце във фритата, лесно ще получим ново гюведже. От ориз на 2-3 дни пък може да измайсторим кюфтета. Старият банан лесно става на бананови палачинки. Ако пък имате хляб, който стои повече от 3-4 дни и е изсъхнал, то направете го на крутони за супа.
Здравословни закуски, които дават енергия (ГАЛЕРИЯ)
Традиционни храни, които да опитате в Италия (ГАЛЕРИЯ)
Най-популярните кулинарни изкушения на Франция (ГАЛЕРИЯ)
Ястия, за които ще се изненадате, че не произлизат от Италия (ГАЛЕРИ
Храните, които ни пазят от настинка (ГАЛЕРИЯ)
Лекове, които всеки може да приготви у дома (ГАЛЕРИЯ)
Как да останете активни и през зимата (ГАЛЕРИЯ)
Най-добрите храни за старт на деня (ГАЛЕРИЯ)
10 суперхрани за менюто по време на пандемия (ГАЛЕРИЯ)
Храни, които разреждат кръвта (ГАЛЕРИЯ)
Редактор: Габриела Винарова