На 16 октомври в сряда отбелязваме Международния ден на яденето

На 16 октомври в сряда отбелязваме Международния ден на храната. В тази връзка е добре да се замислим как да спрем да разхищаваме продукти. Преди години сме изхвърляли над 80 килограма храна годишно на човек, сега това количество е 70 кг. Макар, че числото намалява, е необходима още промяна. Затова, когато имаме сготвена храна от няколко дни, лесно може да я превърнем в нова, вместо да я изхвърлим. Ако добавим едно яйце във фритата, лесно ще получим ново гюведже. От ориз на 2-3 дни пък може да измайсторим кюфтета. Старият банан лесно става на бананови палачинки. Ако пък имате хляб, който стои повече от 3-4 дни и е изсъхнал, то направете го на крутони за супа. 

Здравословни закуски, които дават енергия (ГАЛЕРИЯ)

Традиционни храни, които да опитате в Италия (ГАЛЕРИЯ)

Най-популярните кулинарни изкушения на Франция (ГАЛЕРИЯ)

Ястия, за които ще се изненадате, че не произлизат от Италия (ГАЛЕРИ

 

Редактор: Габриела Винарова