Кариера на Джейн Фонда продължава вече шест десетилетия

Легендарната актриса и активистка Джейн Фонда е обявена за 60-ия носител на най-високата награда на SAG-AFTRA: наградата SAG за цялостно творчество за кариера и хуманитарни постижения. Фонда ще бъде удостоена с най-високото отличие на Съюза на артистите по време на 31-вите годишни награди на Гилдията на филмовите актьори, които ще се излъчват на живо по Netflix.

40 звезди се събраха за "легендарна" корица на британския Vogue (ВИДЕО)

Присъждана всяка година на актьор, който насърчава „най-добрите идеали на актьорската професия“, наградата SAG за цялостно творчество ще бъде последната от респектиращия каталог от международни индустриални и обществени отличия на Фонда, които признават нейните майсторски изпълнения и въздействащ активизъм.

Джейн Фонда преди и сега (ГАЛЕРИЯ)

Прочутата кариера на Джейн Фонда, която продължава шест десетилетия, завладява публиката с многостранните си изпълнения в киното, телевизията и театъра, като същевременно използва платформата си, за да защитава важни социални каузи. Предишните ѝ отличия включват две награди "Оскар", две награди БАФТА, "Еми", седем "Златни глобуса", наградата AFI за цялостен принос през 2015 г., наградата Cecil B. DeMille, наградата Elle's Women in Hollywood Icon и хуманитарната награда Women in Film Jane Fonda, кръстена на Фонда за нейната активност и филантропски ангажименти през целия ѝ живот. 

Редактор: Цветина Петрова
Източник: БГНЕС