Огънят гасят близо 15 пожарникари

Пожар пламна в производственото хале на частна фирма за търговия с ядки, разположено в Северната промишлена зона на Карнобат. Сигналът е получен рано в понеделник сутринта. Няма информация за пострадали. Става дума не само за място за складиране на ядки, но и за приготвянето им.

Пожар изпепели три вили, пчелин и 200 дка в Пазарджишко (ВИДЕО+СНИМКИ)

Към мястото на инцидента се отправили противопожарен и полицейски екипи, които констатирали, че огънят се разраства и обхваща голяма сградна площ. Изпратени са и допълнителни екипи огнеборци от Айтос и Бургас, като към момента халето с обща площ 1500 кв.м. се гаси от пет противопожарни автомобила с над 20 огнеборци. На място в Карнобат е и директорът на РДПБЗН-Бургас старши комисар Николай Николаев, който ръководи гасителните действия.

Според него през уикенда и складът, и цехът не са работили. "При стартиране на процеса на приготвяне на ядките е пламнал пожарът. След като бъде угасен, ще можем да говорим за огнище и причини. Ламариненият покрив е опожарен", обясни той. 

 

По думите на собственика на склада вероятно машина за пържене на ядки е запалила искрата, причинила пожара. Той категорично изключва огънят да е причинен от човешка грешка. 

Снимки: БГНЕС