Заради запалимите течности в сградата продължават да горят машините и готовата продукция

Локализираха пожара в производственото хале в Карнобат. Огънят в промишлената зона на града вдигна на крак огнеборците от Бургас и Айтос. Рано сутринта пламъци погълнаха хале за производство на ядки и складова зона. Унищожени са над 1500 квадратни метра, както и всичко, което се е намирало на тази територия.

Голям пожар пламна в промишлената зона на Карнобат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сигналът за пожара е получен малко след 06:00 ч сутринта. На място отива един екип на пожарната в Карнобат, но заради бързото разрастване на пожара, идва подкрепление - общо 6 коли с над 20 огнеборци.

„На две места металната конструкция е паднала, покривните ламарини също. Затиснали са производствената база и складовата част, където има складирани ядки, включително в насипно състояние”, заяви старши комисар Николай Николаев, директор на РДПБЗН Бургас.

Пострадали работници няма. Щетите са за милиони левове.

„Трябва да видим счетоводно, но всичко е приключило. Стоката е изгоряла, машини, сграда, всичко е приключило”, заяви собственикът Янко Лолов. Той смята, че пламъците са тръгнали от машина за пържене на ядки.

„Тя работи с олио. По всяка вероятност олиото се е запалило, а как е станало никой не може да каже”, заяви Лалов. Той отхвърля вероятността причината да е пропуск от страна на служителите.

„Чакаме колегите от ОДМВР-Бургас, с които заедно ще направим оглед на мястото, когато приключим с гасенето. Ще видим точното място на огнището на пожара, след което можем да говорим за причини. И естествено, след като бъдат разпитани хората, които са били първи тук”, заяви старши комисар Николаев.

Гъстите облаци дим от пожара сутринта са се виждали на километри от Карнобат.

От общината в Карнобат увериха, че няма превишаване на нормите за качество на въздуха.