Разследващите преглеждат мобилни телефони, компютри и видеозаписи от охранителни камери

Полицията в Буенос Айрес претърсва хотела, в който на 31-годишна възраст почина британският певец Лиъм Пейн, бивш член на момчешката група One Direction, когато падна от третия етаж на стаята си. 

Полицаи са в хотела, „за да извършат претърсване, разпоредено от прокурора с цел изземване на предмети, представляващи интерес за разследването“, съобщи полицейски източник пред АФП. Неговата самоличност е анонимна. 

Аутопсията показа: Лиъм Пейн имал коктейл от наркотици в кръвта в момента на смъртта си

Разследващите преглеждат мобилни телефони, компютри и видеозаписи от охранителни камери и са събрали „множество показания от свидетели, за да възстановят последните часове на жертвата и хода на събитията“, казаха от прокуратурата. Полицейската операция идва ден след срещата на аржентинската прокуратура с бащата на музиканта - Джеф Пейн.

„Представителят на министъра на правосъдието информира бащата на Лиъм Пейн, че токсикологичните и хистопатологичните изследвания, допълващи аутопсията, все още не са завършени“, се казва в прессъобщение на министерството на правосъдието на Аржентина. 

Лиъм Пейн почина миналата сряда на 31-годишна възраст в резултат на „множествени травми“ и „вътрешни и външни кръвоизливи“, след като падна от балкона на хотел в Буенос Айрес. Според прокуратурата предварителните резултати показват, че по време на трагедията той е бил сам и е преживявал „криза, дължаща се на злоупотреба с вещества“.

One Direction: Напълно сме съкрушени от загубата на Лиъм

Американски медии разкриха, че според предварителните токсикологични доклади Лиъм Пейн е употребил няколко наркотици, включително „розов кокаин“ - смес от наркотици, съдържаща метамфетамин, кетамин и MDMA или екстази.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: Анна Владимирова, БТА