Историята на Гошка Георгиева от град Искър завладя Испания

Невероятният късмет на една българка се превърна в гореща тема в Испания и у нас. След като 61-годишнината Гошка Георгиева спечели рекордните 68 милиона евро от испанската лотария, в плевенския град Искър, където живеят роднините й, празнуват. 

По темата

Гошка, която почти не говори испански, въпреки че живее в страната от 16 години, има двама синове и четирима внуци, които още не могат да повярват.

Докато живеела в Искър Гошка правела фенерчета, а мъжът й Марин карал линейка. В чужбина заминало цялото семейство заедно със синове и снахи.

Най-близките им роднини в града обаче се страхуват и не искат да говорят с никого. Милионите ги стреснали, а от два дни Коста няма връзка с балдъзата си Гошка и съпруга й.

Местните разказват, че това не са първите милионери от Искър, спечелили от лотарията в Испания. Гошка е третата, но с най-голяма сума.

Треска за милиони и в България. Джакпотът в "Националната лотария" достигна до рекордните за България 9,6 милиона лева. Огромната печалба може да сбъдне и най-смелите мечти на късметлията, който познае печелившите числа и страна на монета. Това е най-големият джакпот в историята на лотарийните игри в страната.

Седемцифрената сума не спира да привлича хиляди българи към лото пунктовете. Миналата седмица четирима късметлии уцелиха петици и бяха съвсем близо до натрупаните милиони. Кой ще стане големият късметлия ще стане ясно на 10 август, когато е следващото теглене.  

Репортер: Биляна Борисова