Арест и разпити заради обида по адрес на премиера

Арест и разпити заради обида по адрес на премиера. Последва и оставка на висш полицай. Шефът на една от най-големите строителни фирми у нас Методи Бачев беше задържан, след като в интернет беше разпространен клип от селски събор, на който той използва нецензурни думи за Бойко Борисов. Полицията в Благоевград реагира светкавично и започна проверка.

Така нареченият случай „Симитли” тръгна от селски събор и стигна до прокурор. За мъжкото достойнство на тамошния кмет, възпято от шефа на „Агромах”, е била сигнализирана полицията в Благоевград. 

По темата

„Инцидентът стана по време на кукерския курбан в село Черниче на 19 август. Този клип бе качен от мой приятел в социалната мрежа, но после го свалихме. Наложи се да публикуваме този клип заради това, че 10-12 дни органите на реда не взеха никакви мерки. Аз мислех, че Методи Бачев ще излезе публично да се извини, все пак той унижава институции, кмета на Симитли, премиера Бойко Борисов. Какъв пример дава такъв човек, който е известен бизнесмен”, попита в „Здравей, България” авторът на клипа Иван Хамбарджийски.

Прокуратурата започна проверка за нецензурните изрази на строителния предприемач, които величаят кмета на Симитли, но обиждат премиера. Така Методи Бачев се оказал с щракнати белезници. Заедно с него в полицията е привикан и местен репортер - автор на клипчето, което разсмя едни и възмути други.

„Аз бях викнат в полицията и бях разпитван в продължение на шест часа. Причината е, че той бе подал жалба в дирекцията на МВР с обвинение, че аз съм го рекетирал в присъствието на кмета на Симитли и зам.-кмета на Община Симитли. Това не е вярно”, добавя авторът на клипа Иван Хамбарджийски.

Според версията на Методи Бачев го изнудвали. Той твърди, че журналистите му искали 10 000 лева, за да не пускат клипчето. Полицията и прокуратурата също се разминаха във версиите, но по друга тема - защо е арестуван Бачев.

Местният прокурор твърди, че проверка има, но заповед за арест – не, а от Върховната прокуратура отговаряха уклончиво.

В крайна сметка шефът на „Агромах” излезе от полицията  след няколко часа. Малко по-късно оттам си тръгна и началникът на полицията. Вътрешният министър прие оставката му заради превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия. Разпредена е проверка за престараването на полицията.