Ще продължи ли издирването на 40-годишния Тодор Владимиров?

Все още няма следа от 40-годишния мъж, изчезнал преди четири дни в района над хижа „Васил Левски”. Шестимата планински спасители, които тази сутрин тръгнаха от Троян да претърсват северните склонове на Стара планина, са приключили издирвателната акция и се връщат в града. Причината е, че в Балкана има виелица и е опасно акцията да продължи.

По темата

Две групи спасители тръгнаха да претърсват Стара планина днес – едната откъм склоновете на Карлово, другата откъм Троян. 

До момента се знае, че мъжът е бил на връх Жълтец, а от там е тръгнал да слиза към хижата. Проход, който се изминава за около час-два. Мобилният оператор вече е засякъл с клетка, че е бил в този район.

За съжаление тази сутрин времето се влоши изключително много. Духаше бурен вятър, има и нова снежна покривка, която е около 30 см. Това стана причина армията и полицията да не се включат в спасителната операция. Атмосферните условия не позволяват да се търси и с хеликоптер.

Седем планински спасители, които са горски охранители от парк „Централен Балкан” с пълна екипировка поеха от Карлово към крайната точка – хижа „Васил Левски”.

Според спасителите има голям шанс мъжът да оцелее в Стара планина, защото има опит, оборудване с палатка, спален чувал и храна.

"Положението наистина е сериозно. Общината ще помогне с всичко, което е необходимо. Но трябва да се замислим върху личната отговорност, която носи всеки от нас по отношение на своите действия. Надявам се акцията да има положителен резултат", коментира Антон Минев, зам.-кмет на Община Карлово. 

До момента обаче няма следи от Тодор Владимиров.

Репортер: Благой Бекриев