Тя коментира ситуацията в родната й страна

„С Бейрут е свършено". С тези думи хора завинаги си тръгват от Ливан, без дом, семейство и надежда. На 4-ти август унищожителна експлозия изравни част от столицата на арабската държава със земята. След гражданската война, тежката икономическа криза, периодичните терористични атаки и пандемията от COVID-19, като че няма какво повече да се случи на Ливан.

Мощен взрив разтърси квартал в Бейрут (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Консулът на България в Ливан много искаше България да навлезе в арабския свят. Брат му ми каза, че е искал да остане в страната. Ливан е място в Близкия Изток, който свързва всички останали страни и континенти. Бейрут никога не спи, хората там живеят на макс. И изведнъж над слънчевия град се спуска мъгла”, сподели Енджи Касабие в ефира на „Събуди се”.

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

Според нея кризата в страната освен финансова и политическа, е и човешка. Тя е на мнение, че бедите, случващи се в страната, са защото хората са загубили обичта.

„Сигурна съм, че ливанците са толкова силни, че ще могат да се вдигнат на крака. Сигурна съм, че ще си помагат и ще се борят”, каза още тя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.