Цените за паспорти на сгради във Варна са десет пъти по-ниски от тези в столицата. Това съобщиха за \"Календар\" домоуправители от морския град. Те се притесняват дали всъщност ниските цените не означават по-некачествена услуга. Собствениците пък са шокирани от цените над 1000 лева.

Цените за паспорти на сгради във Варна са десет пъти по-ниски от тези в столицата. Това съобщиха за \"Календар\" домоуправители от морския град.

Те се притесняват дали всъщност ниските цените не означават по-некачествена услуга. Собствениците пък са шокирани от цените над 1000 лева.

Домоуправителят Ася Йорданова води много такива разговори. Тя е обиколила  проектантските организации във Варна и е събрала оферти за изготвяне на технически паспорт на входа. Според тях цената излиза десет пъти по-ниска от обявената в столицата.

70% от семействата във входа, управляван от Ася Йорданова, са пенсионери. За тях дори сумата от 200 лева за паспорт на сградата е стряскаща.

Притесненията на домоуправителя след като чула за цените в София.

И още - кой гарантира, че при ниската цена, услугата ще е качествена. И ако не е – няма ли да се наложи тогава да се плаща повторно на друга фирма, пита домоуправителят.

От общината отказали да гарантират пред Ася за която и да е фирма. Единственият съвет към домоуправителите бил да търсят утвърдени проектанти.