Силни експлозии разтърсиха йеменската столица Сана рано тази сутрин. Полицай загина, а 19 души бяха ранени в Тбилиси, след като органите на реда влязоха в стълкновение със стотици демонстранти, настояващи за оставката на грузинския президент Михаил Саакашвили...

Кървави опозиционни протести в Йемен и Грузия. Силни експлозии разтърсиха йеменската столица Сана рано тази сутрин. Полицай загина, а 19 души бяха ранени в Тбилиси, след като органите на реда влязоха в стълкновение със стотици демонстранти, настояващи за оставката на грузинския президент Михаил Саакашвили. 


Продължаващите сблъсъци между силите, лоялни на президента Абдула Салех, и противниците му заплашват да прераснат в гражданска война, предават кореспонденти. Повече от 40 души бяха убити от началото на седмицата в квартал на Сана, където бойци, верни на влиятелния племенен лидер Садик ал Ахмар, атакуват и се опитват да превземат правителствени сгради, включително вътрешното министерство.


За усложняването на обстановката в Йемен говори и заповедта на американското правителство за частична евакуация на американски дипломати и техните семейства.


В Грузия полицията използва сълзотворен газ, водни оръдия и гумени куршуми, за да разпръсне протестиращи опозиционери. 19 души бяха приети в болница с леки наранявания. Служител на реда е загинал, след като бил ударен от автомобил. Колата била част от група джипове, които бързали да напуснат мястото на демонстрацията. В един от тях се возела опозиционната лидерка Нино Бурджанадзе.