14-годишно момиче от Вашингтон финансира изследвания за намиране на лек срещу рак...

14-годишно момиче от Вашингтон финансира изследвания за намиране на лек срещу рака. Тя прави ръчно изработени бижута и влага всички събрани пари за тази кауза.

 

Вместо да използва свободното си време за типични за тийнейджърите забавления, деветокласничката следва своя собствена мисия – да помогне в борбата с рака.

 

Но не в лаборатория, а в магазина за подаръци на Медицинския център на Вашингтонския университет. Там тя продава ръчно изработени бижута, а парите дарява безвъзмездно. Нарича колекцията си „Бижута на надеждата".

 

Страстта й към ръчната изработка е отпреди 7 години. Впоследствие Гриър разбира, че близка семейна приятелка – Нанси, е болна от рак на яйчниците.

 

Момичето решава, че трябва да направи нещо и започва да продава гривни и огърлици за по около десетина долара на бройка. Всяко бижу има символ-костенурка – любимото животно на Нанси.

 

Парите Гриър дарява на Медицинския център за изследвания на раковите заболявания. До момента даренията са в размер на над 20 хиляди долара.

 

Тази година Гриър научи колко ужасен може да бъде ракът. Нанси умира вследствие усложнения на заболяването си. Гриър губи приятел, но получава урок за цял живот.