Цели три месеца тя бе в списъка с най-издирваните бегълци в Германия...

След 3 месеца в списъка на най-издирваните бегълци в Германия и два дни след като беше отменена смъртната й присъда, кравата Ивон беше заловена.

 

Днес тя беше триумфално отведена в приют на животни в южната част на страната. Добичето избяга от фермата си в Бавария през май на път за кланицата.

 

Рано тази сутрин екип от ветеринари и природозащитници от приют за животни са открили Ивон да си пасе кротко в ливада, само на два часа път от фермата, от която избяга.

 

Лекарят в групата успял да я простреля отдалеч с парализираща стрела и да я зашемети леко. Оказало се, че била необходима двойна доза от транквиланта, за да бъде качена Ивон на специалното превозно средство, с което ще бъде откарана в приюта. Там тя била настанена в самостоятелна стая заедно с теленцето си Фрейси.

 

Ивон избяга от фермата си през май и от тогава води партизански живот в баварския лес. Досега всички опити да бъде заловена се проваляха. Ловците не успяха да я отстрелят, а полицаите с уреди за нощно виждане и хеликоптери се отказаха от издирването. 

Природозащитници доведоха бик в опит да я подмамят, но кравата не се подаде на чара му и продължи да се укрива. Заради огромния обществен отзвук, в сряда германските власти отмениха смъртната й присъда. Тя беше постановена, след като животното се блъсна в полицейска кола и едва не предизвика тежка катастрофа.