Проблемът с блокираните у нас руски туристи продължава...

Проблемът с блокираните у нас руски туристи продължава. Част от тях се прибраха в Москва, но хората, чакащи полет до Санкт Петербург ще трябва да останат у нас поне още една нощ.

Над 600 туристи бяха блокирани у нас заради финансов спор между две компании - националния превозвач \"България Ер\" и туристическата фирма \"Алматур\".

В \"Здравей, България\" заместник министърът на икономиката Иво Маринов обяви, че държавата ще поиска от двете компании да покрият разходите за полета на правителствения самолет до Москва.

От Авиотряд 28 коментираха за Новините на Нова, че все още не може да се изчисли колко ще ни струва полета на правителствения самолет. Дори и да изчислим, обаче, не е ясно дали двете компании - \"Алматур\" и \"България Ер\" ще покрият тези разходи.

Тази сутрин от Бургас вече излетяха 144 руски туристи за Москва. Следобед се очаква да се приберат още 180. Не е ясно обаче кога 120-те летовници от Санкт Петербург ще напуснат страната, коментираха от \"Алма тур\".До този момент България са напуснали над 600 от блокираните руски летовници. В същото време излезе информация, че над 100 туристи от Санкт Петербург не могат да пристигнат на почивка в България.

Прокуратурата продължава проверката по случая. Късно тази вечер от \"България Ер\" разпространиха съобщение до медиите, в които се казва, че проблемът трябва да бъде решен от туроператора \"Алматур\". Авиокомпанията вече е предприела необходимите правни действия, за да си върне сумата от над 7 милиона лева, която туристическата фирма й дължи.