В Испания обаче броят на безработните е най-високия от 15 години насам....

Безработицата в Германия падна до най-ниското си ниво от 20 години насам. Хората без работа в страната са едва 6.8 процента. В Испания обаче броят на останалите без препитание достигна най-високото си равнище от 15 години насам, до 4 милиона и 420 хиляди души.

 

Германското правителство обяви, че през ноември безработните са били 6.9 на сто, докато през декември броят им е спаднал с 0.1 на сто и е достигнал до 2 милиона и 880 хиляди души.

 

Веднага след обявяването на данните, борсовият индекс в Германия се повиши с един процент. Въпреки това, някои икономисти обявиха, че през 2012-та година икономическият растеж на страната ще се забави заради кризата в другите държави в Еврозоната.

 

Други анализатори смятат, че рекордно ниското ниво на безработица в Германия е знак, че страната се развива добре след обединението. Още повече, че веднага след избухването на кризата в Еврозоната, водещите производители са преориентирали износа си към развиващия се пазар в Азия.

 

В Испания обаче броят на безработните е най-високия от 15 години насам. 4 милиона и 420 хиляди души са без препитание, като през последните пет месеца на миналата година броят им се е увеличавал.