Парите му били нужни, за да си купи апартамент...

Скандал с президента на Германия Кристиан Вулф.  Държавният глава беше призован да подаде оставка, след като стана ясно, че е взел заем от съпругата на милионер, а след това се е опитал да окаже натиск върху вестник \"Билд\" да не публикува информацията.

 

52-годишният Вулф оставил гневно съобщение на гласовата поща на един от редакторите на вестник \"Билд\". В него той заплашил, че ще съди изданието и ще се обади лично на изпълнителния му директор и основен акционер, за да спре публикуването на скандала. В същото време друг вестник – \"Ди Велт\" обяви, че президентът е заплашил с неприятни последствия и негов журналист, ако бъде публикувана историята.

 

През декември миналата година в телевизионно обръщение, държавният глава се опита да омаловажи случилото се. Той заяви, че е трябвало да признае за заема, който е получил от съпругата на милионера - негов приятел. Това е станало по времето, когато Вулф е бил губернатор на провинция Долна Саксония.

 

Парите му били нужни, за да си купи апартамент. Ролята на германския президент е предимно церемониална, коментират анализатори но отбелязват, че Кристиан Вулф е близък съюзник на канцлера Ангела Меркел.