От НАП бяха категорични, че нямат намерение да удължават срока за монтиране на нужните уреди...

И днес продължават преговорите между малките и средни бензиностанции и агенцията по приходите. От бизнеса протестират срещу срока за монтиране на уредите за измерване на количествата горива, с които разполагат. От НАП обаче бяха категорични, че нямат никакво намерение да удължават срока, който изтича в края на март.

 

През следващите три месеца всички бензиностанции трябва да се сдобият с нивомерни устройства. Преди ден обаче от бизнеса заявиха, че тези устройства ще им струват 3 000 лв., а заедно с монтажите и другите дейности всичко щяло да им излезе към 20 000 лв.

 

Без в тези разходи да е включена годишната поддръжка. Затова единственото решение за тях е да се удължи с поне  една година срокът за монтиране на системите. Собствениците на бензиностанции обясниха още, че решението на данъчните ще доведе до фалит на над 1000 бензиностанции и много хора ще останат без работа.

 

Коментарът на Националната агенция по приходите беше лаконичен – няма да има отсрочка и всеки, който не е поставил устройствата до края на март ще бъде глобен. По-късно днес ще стане ясно дали двете позиции ще се сближат.