Само един от тримата остава зад решетките...

Само един от тримата, обвинени за подготовката на три на убийства, остави зад решетките Софийският градски съд. Любо Къдравия от циганския клан Илиеви лежи в предварителния арест заради подготвян разстрел на прокурора Олег Янев, ромския лидер Цветелин Кънчев и официалния председател на мешерето Ицо Папата. Останалите двама обвиняеми за съучастие – братята Горанови – са пуснати на свобода.

 

Според магистратите липсва обосновано предположение, че двамата братя ромски барони са извършили престъплението. Единствените доказателства, че Горанови могат да са съпричастни към деянието обаче са показанията на анонимен свидетел.

 

Съгласно Наказателно процесуалния кодекс обвинението не може да се основава на тях. Роднините на братята посрещнаха с радост новината за освобождаването без каквато и да било мярка за неотклонение.
Прокуратурата не пожела да коментира решението на съда.

 

Роднините на останалия в ареста Любо Къдравия, на свой ред, отново обвиниха сочения за набелязана жертва Ицо Папата, че го е натопил.

 

На заседанието присъства и съпругата на Кирил Рашков – Цар Киро  - Царица Костадинка. Припомняме, че за  подготовката на убийствата е обвинен и ромският господар на имението в Катуница.

 

Един от основните свидетели на прокуратурата по обвинението подготовка на три убийства е грузинският гражданин Константин Купреишвили – Костя - мъжът, който според източници на Нова телевизия подал сигнал на полицаите, че Къдравия му поръчал да организира и извърши разстрелите. Той живее във Варна от 15 години и се занимава с търговия на едро. Костя е един от основните тайни свидетели на държавното обвинение.

 

Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда срещу Симеон Йосифов, който е обвинен за убийството на 19-годишния Ангел от Катуница. Йосифов ще отговаря пред съда за това, че при шофиране е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил смъртта на момчето. За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.

 

В събота в студиото на \"Карбовски: Директно\" шефът на Главната дирекция за борба с организираната престъпност Станимир Флоров - за поръчковите убийства, кокаиновите трафиканти и знаковите дела.